Spela discgolf på vintern

Även om discgolf främst är en idrott för sommarhalvåret så går det faktiskt att spela även på vintern.
På flera av banorna i Skaraborg underhålls tee med skottning och i vissa fall även saltning vid snö.
Att tänka på är att fairway kan bli väldigt blöt och geggig vid varmare vinterväder så håll gärna utkik efter eventuella budskap från föreningen om vissa hål ska undvikas att spelas för att inte förstöra marken.

Vad ska man då tänka på när man ska ut och kasta i snön?

Latitude 64 har gjort en förträfflig youtubevideo på ämnet som tar upp det mesta som kan vara bra att tänka på.

Tips på andra aktiviteter att kombinera sin vinter-discgolf med

Det finns flera fina vintersportanläggningar i Skaraborg

Skövde och Billingen – Billingen är officiellt Vasaloppscenter erbjuder en fin konstsnöanlägging för längdskidor. Här finns också Billingebacken som bjuder på härlig utförsåkning med tillhörande funpark för snowboard och skidor. Läs mer

Falköping och Mösseberg – För längdskidåkaren finns här spår med konstsnö och när den naturliga snön finns på plats preppas också flera längre spår. Här finns också Mössebergs skidanläggning sm 4 nedfarter. Läs mer

Mullsjö – Här erbjuds 4km konstsnö för längdskidåkaren. Läs mer